Malta 2019

Pány a dámové je to tady.

Po letech klohním další blogový příspěvek z výletu na Maltu. Neb můza ani střevo takzvaně "ani prd", budu to muset tentokrát napsat sám. Děj se. Vole. Boží.

A víš ty co... Jelikož mi poslední dekádou vyhovuje forma komentovaných fotografií, dopřeju si i tentokrát.

Úvodem snad jen, že vše se odehrálo za účasti jmen jako je Edis, Péťa-z-Prahy-co-bude-bydlet-v-Boru, Pájapapája, Petra matka, Highball(s), Archanděl Daniel, Tomíšu a já.

Fotky jsem nefotil já, ale na to si snad nehrajeme...

A nyní již přistupme...


Na uvítanou Dany nakoupil tekutou chválabohu NEalkoholickou parádu s příchutí marcipánu, buketem cukrové třtiny a barvou kaluže ve vápencovém lomu. Až po vypití sklenky jsme zjistili, že se ta hrůza má ředit. To ale moc nepomohlo, protože by se toho člověk nikdy nezbavil.
Czetba a Hájbolovo zákoutí.

Celková skupina se setkala až na místě ubytování, neb někteří letěli z Norimberka a některí z Vídně. A Hajbol pak vlastně dovalil o den později z Prahy, protože se rozhodoval mnohem později než ostatní, což mu není vůbec podobné nenene. Ubytko klasika přes airbnb. V ceně byly dokonce i zásuvkové adaptéry, na kterých jsme ušetřili spoustu peněz, což se ale nestalo, protože jsme si je stejně koupili předem.
Tváří v tvář panorámě,
distorzi tátovi i máme.


světlo

vyrážka za lezením
stihy

Sektor Dream walls. Nahoře se maká a dole si Sáhib Eduard nechává přenést svůj stan na lepší místo.

Přístupy ke skalám byly někdy celkem úlet.

Pakorama.

Místní sígři.

Místní sígři.

Crucifix Cave.

Hned nato přiměl Ježíš učedníky, aby vstoupili na loď a jeli před ním na druhý břeh, než propustí zástupy. Když je propustil, vystoupil na horu, aby se o samotě modlil. Když nastal večer, byl tam sám. Loď byla daleko od země a vlny ji zmáhaly, protože vítr vál proti ní.
K ránu šel k nim, kráčeje po moři. Když ho učedníci uviděli kráčet po moři, vyděsili se, že je to přízrak, a křičeli strachem. Ježíš na ně hned promluvil a řekl jim: „Vzchopte se, já jsem to, nebojte se!“ Petr mu odpověděl: „Pane, jsi-li to ty, poruč mi, ať přijdu k tobě po vodách!“
A on řekl: „Pojď!“ Petr vystoupil z lodi, vykročil na vodu a šel k Ježíšovi. Ale když viděl, jaký je vítr, přepadl ho strach, začal tonout a vykřikl: „Pane, zachraň mne!“ Ježíš hned vztáhl ruku, uchopil ho a řekl mu: „Ty malověrný, proč jsi pochyboval?“ Když vstoupili na loď, vítr se utišil.

NewBor-airlines můžu jenom doporučit. Zdravá strava a vtip k pobavení v ceně letenky.

Zálivka poblíž Ghar Lapsi.

Ten svět je fakt fak malý.

Ferda Mravenec a travkolev !!

Šplouch.

Ženy a děti.

O směru větru napoví,
stromoví a listoví

Hodiny

Voda byla všude průzračná

Čekání na příliv

Happy people


azuro

Simply clever.

Sníh na Maltě. anoano.

No commento...demento...

Kluci dolízávají svou cestu nad mořem.

Cesta k zábavě značená.

...těžkotonážní ptáček chtěl bych být...

Přistání basejumperů ve wingsuit kombinézách.

Všimni si te vykutálené rampy vpravo nahoře. Přestože na obrázku na ní žádná auta nejsou, ve skutečnosti tam mohou být. Vesměs tam najíždějí auta, která přijedou jako první. Měl by sis pak pamatovat, že neparkuješ na tom podlaží, kam pak půjde většina lidí, až se bude vystupovat a půjde se zpět k autám. Mohlo by se ti totiž stát, že tam budeš pobíhat jako pitomec s prďolou v ruce a hledat auto. Čas tě tlačí, protože si pamatuješ, že parkuješ jako jeden z prvních v řadě a řidiči za tebou rozpoutají klaksonovou válku, nebudeš-li na místě včas. Ve stresu to pak možná vyhodnotíš jako idiot a na tom ku*evsky úzkém schodišti proti tomu davu se vysápeš zase nahoru, přejdeš šířku lodi, sejdeš dolu, otevřeš dveře a zjistíš, že jsi pouze na druhé straně toho samého prostoru, kde už jsi byl a auto tam nenašel. Pak se třeba zeptáš toho týpka, co to tam organizuje a on ti s drobným "ty-si-ale-chuj" úsměvem ukáže nahoru, kde si pár metrů nad svou hlavou všimneš rampy, kde stoji tvoje aut. V tom momentě si o sobě něco pomyslíš, ale život jde dál. Pak si dáš ještě jednou ty schody nahoru proti davu, tentokrát už ale jen do půlky. Otevřeš dveře a tradááá...jsi u auta. Easy like that.


Z mého pohledu vše začalo ještě na kontinentu zjištěním, že prďola který dovrší dvou let mezi letem tam a letem zpět by u Air malta měl mít letenku zakoupenou telefonicky. Jde prostě o to, že po cestě tam je to stále batole a po cestě zpět už se vylíhne v dítě. Ve zkratce vše proběhlo jako: Volám na airmalta linku. Paní mi říká ceny. Já souhlasím. Vybíjí se mi baterka telefonu. Paní říká, že zavolá odpoledne až budu mít nabito. Paní nevolá. Volám další den. Bere to pán. Pán mi říká cenu o 250 Eur vyšší. Já se upřímně raduji na pána a paní ze včera a taky na sebe. Nakonec kupujeme letenku s jinou dobou odletu a vše dobře dopadá.
Vystrojili jsme si veselku.


Loď pláče rzí, aneb technická v nedohlednu.

Garden of Eden

Toš jedna se slunkem musi byt ne.

...toš i jedna s mrakama.

Ohňostroj mraků.

Tady Petru patrně za něco zaslouženě kárám u káry.

Irdum Irxaw Gully

Wied Babu.

Já mám kocábku náram náram, kocábku náram náramnou.

Poblíž Ghar Lapsi.

Dříč zájezdu.

...tak někdo ty skály musí postavit !!

Na trajektu mezi ostrovy Malta a Gozo.

Dream walls.

Lanoúhelník

Mellieha cave.

Medvídek Poo (doslova) čeká na bus.


Wied Babu

Edis, Muciš, a jejich bodyguard.

Děkuji.

Žádné komentáře :